57ter boulevard jardin exotique, Villa Marie 98000 MC
Porterium
57ter boulevard jardin exotique, Villa Marie , MC
+33788804146 //cdn.storehippo.com/s/63c4d24dea7fd505645a3c9c/643e2daa5f5379c2411c6a1e/img_4893-1-1--480x480.png" [email protected]

Monaco - franska rivierans modehuvudstad

  • förbi Porterium Team
  • •  Apr 06, 2023

Den första Web3 digitala marknadsplatsen för mode och design Porterium baserad i Monaco. Trots sin lilla storlek på endast 2,5 kvadratkilometer är Monaco den globala modetrendsättaren. På den moderna modeavenyn i hjärtat av Monte-Carlo där de kända märkena som Chanel, Dior, Fendi och Gucci har sina butiker, kan fans av lyxig shopping hitta sin himmel. Förutom de senaste kollektionerna och specialkapslarna presenteras här unika smycken och riktiga mästerverk från Bulgari, Cartier, Harry Winston och Chaumet.

Titeln på sydkustens modehuvudstad fick Furstendömet för decennier sedan när den berömda Hollywood-skådespelerskan Grace Kelly blev Monacos första dam och en världsmodeikon. En otrolig bröllopsklänning med en kilometerlång slöja, dyrbara broscher och en unik förlovningsring med röda rubiner och diamanter. Graces bilder kommer för alltid att finnas kvar i världsmodets historia.

Monaco har blivit förknippat med chic och lyx. Efter filmfestivalen i Cannes kommer stjärnorna till Furstendömet för att besöka de bästa restaurangerna, butikerna och gå på röda mattan under kamerans blixt. Varje år arrangerar Monaco Röda korset, Monte-Carlo Rose Ball och Ocean Gala, som lockar kändisar i världsklass.

Furstendömet Monaco har ofta varit miljön för modefotografering. Genom åren har toppglada fotografer som Helmut Newton skapat sina berömda verk här. Han inspirerades av Monte-Carlo-baletten, kungafamiljen i Monaco och Medelhavskustens unika landskap.

Detta paradis på den franska rivieran blev Karl Lagerfelds favoritställe. Den berömda couturier tillbringade ofta tid i villan nära Monte-Carlo Beach. På grund av den nära kopplingen mellan Furstendömet och haute couture-huset, höll Chanel flera gånger utställningar av kryssningskollektioner i den prestigefyllda strandklubben.

Monaco har sin egen modevecka. Två gånger om året visar designers från Furstendömet sina exklusiva kollektioner här. Även medlemmar av den kungliga familjen gjorde ett namn i high fashion-världen. Charlotte Casiraghi blev Chanel-ambassadör, Pauline Ducruet främjar hållbart mode i sina Alter-kollektioner. Ansvarsfull konsumtion och moderna miljövänliga tyger blev varumärkets filosofi.

Furstendömet Monaco har byggt på sin rika historia och skapat sin egen unika stil och sätter nu tonen för hela den globala modegemenskapen.


0 Kommentar


Lämna en kommentar